Created By:
Elvira Ölund
Collecting for:
För flickors rättigheter!
Kvinnor och flickor i Etiopien utsätts för allvarlig diskriminering. Två stora problem är kvinnlig könsstympning och barnäktenskap. FN:s befolkningsfond, UNFPA arbetar i ett integrerat program för att stoppa dessa övergrepp på flickor. Med hjälp av stöd från Svenska FN-förbundet drivs projektet i Afarregionen. Där gifts så många som hälften av alla flickor bort, och över 90 procent av alla kvinnor är könsstympade.

Målet är att samhällena i regionen ska överge barnäktenskap och kvinnlig könsstympning så att flickor ska kunna få en bättre chans att kontrollera sina kroppar, sina liv och sin framtid. För att uppnå målet behövs det stora satsningar, men erfarenheten visar att det går att förändra om hela samhället involveras.

Att stärka flickors rättigheter är ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom och skapa utveckling. Genom att ge en gåva till Flickaprojektet ger du världens flickor en bättre chans!
Donate
750 kr
150%
0 Days left

Recent activity

 • Anneli Nilsson Svenska FN-förbundet
  Vad härligt jobb ni har gjort! Stort tack för ert fina engagemang och bidrag, så kul att se! Det uppskattas och gör skillnad 💙 Vänliga hälsningar Anneli på Svenska FN-förbundet
 • Nabila Sundman Nabila Sundman donated 100 kr

 • Shirley Lee Shirley Lee donated 350 kr

  Congratulations, Max! Certainly I will support your ideas.

 • Anonymous User Anonymous User donated 150 kr

  Great thing you are doing!

 • Anneli Nilsson Svenska FN-förbundet
  Hej Elvira, stort tack för att du startar den här insamlingen! Ditt bidrag är viktigt, speciellt i kristider då flickor är särskilt utsatta. Vi jobbar hårt för att lyfta detta och all extra hjälp är varmt välkommen. Lycka till :) Hälsningar Anneli, Svenska FN-förbundet
 • Anonymous User Anonymous User donated 150 kr

  Det ni gör är viktigt!