Created By:
Susanna Salwén
Collecting for:
SKOLMAT
Läser om utmaningarna i Etiopien och blir beklämd över den tuffa politiska och humanitära situationen där. Läser i en annan artikel att nästa år kan bli det globalt sett värsta humanitära krisåret på 75 år enligt FN. Utöver svält och coronapandemin handlar det om ekonomisk instabilitet och konflikter på många håll i världen. Man uppskattar att över 235 miljoner människor kommer behöva humanitär hjälp nästa år, upp med nästan 40% från i år. Fyrtio procent. Som vanligt drabbas barn hårt.

När jag läser det här känner jag utöver en första reaktion av hopplöshet att jag vill hjälpa till och göra något. Kanske känner fler som jag? Men vad kan göras på distans? Det finns säkert en massa att göra. Själv har jag valt att engagera mig lokalt i Stockholms FN-förening och hålla i en insamling av pengar till World Food Programmes arbete. De bistår med mat och förnödenheter både i akuta krislägen men också i långsiktiga projekt, som projekt Skolmat. I år tar WFP emot Nobels fredspris – väl förtjänt och bra tajming.

Vill du hylla WFP, göra en handling för alla de som drabbas hårt, och skänka 100 kr till tex skolmatsprojektet, så kan du göra det här och nu. Årets bästa julklapp.

#Unicef #WFP #StockholmsFNförening
Donate

600 kr
Collected

60% 1,000 kr

3
Donations

0
Days left

Recent activity

 • Karin Grohman Karin Grohman Donated 200 kr

  Susanna Salwén Susanna Salwén: Tack fina Karin!!!
 • Anneli Nilsson Svenska FN-förbundet
  Hej Susanna! Vad underbart att du tar detta initiativ 💙 Stort tack för ditt viktiga engagemang, du gör skillnad! Vänliga hälsningar Anneli på Svenska FN-förbundet
 • Agneta Bergdahl Agneta Bergdahl Donated 200 kr

  Behjärtansvärd, liten gåva, som kan hjälpa barnen, att få skolmat.

  Susanna Salwén Susanna Salwén: Tack mamma!!
 • Susanna Salwén Susanna Salwén Donated 200 kr