Stöd till barn med funktionsvariationer i Nairobis slumområden

Ge en gåva
Skapad av:
Björn Martén
Samlar in till:
För en bättre värld och ett starkare FN!

Stöd till barn med funktionsvariationer i Nairobis slumområden

Barnens mammor är alla änkor som inte har råd att ge barnen den mat de behöver. Många av barnen har magproblem och är ofta sjuka bl.a på grund av näringsbrist. Insamlade medel går till att köpa in soltorkar för att baka ett unikt näringsrikt bröd som är gjort på en groddfärs av tre sorters groddar, munggroddar, linsgroddar och bovetegroddar, en , 4 färgs grönsaksmix i rött, grönt gult och vitt, röd- och vitlök samt pumpakärnor, solrosfrön och chiafrön. Dessutom använder kvinnorna sina personlliga favoritkryddor, t.ex curry,paprikapulver, oregano, basilika, koriander m.m.
Brödet bakas i max 40 grader för att bevara alla enzymer och näringsämnen. Vi har precis startat upp projektet med en liten soltork och barnen älskar brödet och mammorna berättar att de blivit mycket mer fysiskt aktiva efter att ha ätit groddfärs brödet. Det går att göra pulver av brödet för att användas i soppor så att även småbarn och gamlingar kan äta det. Brödet kan lagras i minst ett år så det kan användas för att förhindra dagens och framtidens svältkatastrofer. Groddfärsen kan ätas direkt och användas till vilken måltid som helst utan att behöva eld under grytan som bidrar till skogsskövling och en vedrök som skördar miljontals liv bland kvinnor och barn varje år. Om man byter ut grönsaksmixen mot en frukt och nöt mix kan man göra godisbitar som .t.ex High Protein Bars eller Flap Jacks. Sammanfattnings ger vårt initiativ en ocean av möjligheter när det gäller att producera ett unikt näringsrika matalternativ.
Kvinnorna får hjälp av KEBS, Kenyan Bureau off Standards med marknadsföring och paketering av brödet så att det kan säljas både inom och utom landets gränser. Inkomsterna kan kvinnorna använda för att köpa råvaror till brödet eller starta ett odlingskooperativ där de producerar råvarorna själva.. Har jobbat med projektet de senaste tre åren och håller på att bygga upp ett nätverk med skolor som intresserade av att sprida kunskapen om hur man bakar brödet och odlar ingredienserna småskaligt och ekologiskt. Vi presenterade initiativet för 3500 rektorer på ett seminarium i Mombasa i början av december föra året och väldigt många blev intresserade. Utbildningsdepartementet i Kenya diskuterar nu möjligheterna att låta vårt projekt bli en del av läroplanen Matbristen är akut för barnen med funktionsvariationer så vi behöver din hjälp snarast!
Ge en gåva
800 kr
11%
0 Dagar kvar

Björn Martén gav 500 kr

Senaste aktivitet

  • Tatiana  Zverkova Sandström Tatiana Zverkova Sandström gav 300 kr

  • Björn Martén Björn Martén gav 500 kr

    Hungerkatastrofen i Afrika kan hejdas om initiativet sprider sig till skolor och kvinnogrupper utanför Kenya